Θεραπεία Fractional CO2 Laser

Η τελευταία εξέλιξη στην επεμβατική ανάπλαση

Στο ιατρείο του Κου Γεώργιου Ντούφα υπάρχουν διαφορετικές συσκευές Laser, ειδικές για κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί.
Το Laser CO2 έχει 2 βασικές ενδείξεις:

  • Επεμβατική ανάπλαση προσώπου και αναδόμηση του κολλαγόνου
  • Αφαίρεση δερματικών βλαβών (σπίλοι, μυρμηκίες, κονδυλώματα, θηλώματα κ.α.)

Επεμβατική ανάπλαση προσώπου και αναδόμηση του κολλαγόνου

Στην επεμβατική ανάπλαση με CO2 Laser, εκμεταλλευόμαστε το απολύτως ρυθμιζόμενο βάθος διείσδυσης της ακτίνας του Laser.

Έτσι μπορούμε να επέμβουμε αυστηρά τοπικά σε μία ουλή κάνοντας resurfacing σε 1 – 2 συνεδρίες ή γενικότερα κάνοντας fractional ανάπλαση σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό.

Το fractional resurfacing είναι η πιο μοντέρνα και ασφαλής επεμβατική θεραπεία ανάπλασης που έχει να επιδείξει η κοσμητική ιατρική σήμερα. Είναι μια θεραπεία που βασίζεται στο CO2 Laser, ένα μηχάνημα δοκιμασμένο εδώ και τρεις δεκαετίες στην ιατρική. Με τη μέθοδο Fractional resurfacing  συνδυάζονται τα αποτελέσματα και τα πλεονεκτήματα τόσο των επεμβατικών όσο και των μη επεμβατικών θεραπειών.

Με το fractional resurfacing κάνουμε επιλεκτική σάρωση όλης της επιφάνειας που θέλουμε να βελτιώσουμε στοχεύοντας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, εκεί που παράγεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη τα οποία διατηρούν την όψη μας σφριγηλή και νεανική. Το Laser προκαλεί αναδόμηση του υπάρχοντος κολλαγόνου και ταυτόχρονα προκαλεί ένα ισχυρό ερέθισμα για την παραγωγή νέου, που θα οδηγήσει στην ανάπλαση του δέρματος χωρίς όμως να καταστρέψει ή να «ξεφλουδίζει» την επιδερμίδα όπως γίνεται με τα ισχυρά peeling ή το παραδοσιακό Laser resurfacing.

Κάθε παλμός του Fractional CO2 Laser στοχεύει εκατοντάδες κάθετες κυλινδρικές περιοχές που διαπερνούν τις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας και φτάνουν στο κυρίως δέρμα ενεργοποιώντας έτσι τον μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου. Κάθε μια από τις περιοχές αυτές δεν υπερβαίνει σε διάμετρο τον πόρο μιας τρίχας και περιβάλλεται από υγιή ιστό. Κάθε θεραπεία στοχεύει το 20 – 25% της συνολικής επιφάνειας του δέρματος. Το αποτέλεσμα της τμηματικής – κλασματικής αυτής θεραπείας είναι η γρήγορη επούλωση χωρίς ενοχλητικούς ερεθισμούς. Αυτό σημαίνει πως το fractional resurfacing δεν απαιτεί θυσίες από τον προσωπικό χρόνο και τις καθημερινές δραστηριότητες σας (π.χ. απουσία από το χώρο εργασίας).
Το fractional resurfacing είναι μια θεραπεία κατάλληλη για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών, των λεπτών ρυτίδων, της τραχύτητας του δέρματος,

των ανοικτών πόρων, των ουλών της ακμής, των βλαβών που προκαλεί ο ήλιος και των δυσχρωμιών (π.χ. πανάδες, φακίδες, μέλασμα), αλλά και για κάθε έναν που επιθυμεί μία ουσιώδη και διαρκή ανανέωση.

Σε αντίθεση με τις παλιές θεραπείες, το fractional resurfacing μπορεί να εφαρμοσθεί εκτός από το πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα, όπως το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια κ.α.
Η κλινική εμπειρία μας έχει δείξει πως τα περισσότερα περιστατικά χρειάζονται συνήθως 3 – 4 συνεδρίες με διάστημα 3 –  4 εβδομάδων μεταξύ τους. Μπορεί βέβαια για δυσκολότερα προβλήματα (π.χ. βαθιές ουλές ακμής) να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες και αυτό φυσικά είναι κάτι που συναποφασίζεται με τον ασθενή και τον ιατρό, από κοινού.

Συνδυασμός ST και Fractional CO2 Laser: Πριν και μετά τη θεραπεία ουλών ακμής

Πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα σε όλη την περιοχή που θα γίνει το fractional resurfacing, η οποία πρέπει να μείνει περίπου για 1 ½ ώρα. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν πως το fractional resurfacing είναι λιγότερο ενοχλητικό και από την αποτρίχωση με Laser. Αισθάνεται κανείς κάποια ήπια τσιμπηματάκια. Ουσιαστικά δεν έχει παρουσιασθεί κανένας ασθενής που να μην ολοκλήρωσε τη θεραπεία του επειδή το fractional resurfacing του ήταν μη ανεκτό ή πονούσε πολύ.

Συνδυασμός ST και Fractional CO2 Laser: Πριν και μετά τη θεραπεία ουλών ακμής

Μετά τη θεραπεία νιώθει κανείς όπως μετά από έντονη ηλιοέκθεση: το δέρμα έχει μια ερυθρότητα, η οποία υποχωρεί μέσα σε 6 – 48 ώρες, αλλά εύκολα καλύπτεται με make-up.

Ανάπλαση με Fractional CO2 Laser: πριν και μετά τη θεραπεία (ουλές ακμής)

Μια τυπική θεραπεία fractional resurfacing στο πρόσωπο διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Μετά τη θεραπεία η/ο ασθενής πρέπει να φροντίσει για δύο πράγματα: έντονη και τακτική ενυδάτωση και αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο για μερικές μέρες. Η χρήση αντηλιακού είναι επιβεβλημένη.

Fractional CO2 Laser: /  πριν    /   5 λεπτά μετά   /  1 μήνα μετά   /

Τα αποτελέσματα των θεραπειών εμφανίζονται σταδιακά. Όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο κολλαγόνο παράγεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και το αποτέλεσμα είναι το πρόσωπό σας να φαίνεται όλο και πιο νεανικό.

Το δέρμα γίνεται πιο λείο και μαλακό, οι ανομοιομορφίες της επιδερμίδας και οι δυσχρωμίες εξομαλύνονται. Το δέρμα δείχνει πιο σφριγηλό και λαμπερό. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια, αλλά δεν διαρκούν για πάντα. Χρειάζεται συνήθως συντήρηση κάθε 1 – 3 χρόνια, αλλά σαφώς με μικρότερο αριθμό συνεδριών (1 – 2).

Το fractional resurfacing μπορεί να εφαρμοσθεί προληπτικά και σε νεαρότερης ηλικίας άτομα ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση των σημαδιών του ήλιου και της γήρανσης και να συντηρείται το δέρμα σε μια νεανική κατάσταση.
Το fractional resurfacing είναι μια από τις ελάχιστες επεμβατικές θεραπείες που πραγματικά έχει μια ισχυρή συσφικτική και αναπλαστική δράση στο δέρμα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί άριστα με πολλές άλλες αισθητικές παρεμβάσεις: botox, filler (ενέσιμο υαλουρονικό οξύ), μεσοθεραπεία, μικροδερμοαπόξεση, Laser αποτρίχωσης, Laser για τις ευρυαγγείες κ.α.
Η καταλληλότερη χρονική περίοδος για τη θεραπεία είναι όταν η ηλιοφάνεια είναι σε χαμηλά επίπεδα (από Οκτώβριο μέχρι Μάιο).
Η κεντρική ιδέα του fractional resurfacing είναι πως πρόκειται για μια μέθοδο που φέρνει ουσιαστική διαφορά και ανανέωση στο δέρμα χωρίς την ταλαιπωρία των παλαιότερων – βαριών επεμβατικών διαδικασιών.

Αφαίρεση δερματικών βλαβών με CO2 Laser

(σπίλοι, μυρμηκίες, κονδυλώματα, θηλώματα κ.α.)

Επιπλέον με το CO2 Laser μπορούμε εύκολα να αφαιρέσουμε σπίλους (κοινές ελιές), μυρμηκίες, οξυτενή ή πλατέα κονδυλώματα, θηλώματα και γενικά κάθε τύπο δερματικού μορφώματος που μας απασχολεί.

Η θεραπεία διαρκεί ελάχιστα λεπτά, μετά από χρήση αναισθητικής κρέμας ή τοπική έγχυση ξυλοκαίνης (ανάλογα με την έκταση και τον τύπο της επέμβασης). Μετά την επέμβαση δεν τοποθετούνται ράμματα, ενώ οι ουλές και τα σημάδια είναι ανύπαρκτα ή ελάχιστα.

Με απολύτως ρυθμιζόμενο βάθος διείσδυσης της ακτίνας του Laser μπορούμε να επέμβουμε απολύτως επιφανειακά (π.χ. στα θηλώματα) ή σχετικά βαθύτερα (π.χ. στους χοριακούς σπίλους) με εξαίρετα αποτελέσματα.

Ειδικότερα για τα κονδυλώματα, έχουμε στοιχεία πως σε κάποια περιστατικά η θεραπεία με Laser μπορεί μα μειώσει τον κίνδυνο υποτροπών συγκριτικά με άλλες θεραπείες.

Scroll to Top