Θεραπείες Laser

Πολλαπλές επιλογές για κάθε απαίτηση

Στο ιατρείο του Κου Ντούφα, εφαρμόζονται Laser υψηλής τεχνολογίας, απολύτως ασφαλή και ειδικά για κάθε τύπο δέρματος.

Αποτρίχωση

Οι ιατρικές συσκευές Laser (λέιζερ) που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αποτρίχωση είναι διαφόρων τύπων (Alexandrite Laser, Nd:Yag Laser κ.α.). Επιλέγουμε τη συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με το φωτότυπο δέρματος, το χρώμα και τον τύπο της τρίχας.

Κατά τη θεραπεία Laser, φωτο-θερμική ενέργεια μεταφέρεται μέσω της τρίχας στο τριχοθυλάκιο, με σκοπό τη θερμική καταστροφή του.

Η εν λόγω μέθοδος χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα, λόγω του ότι είναι εύκολα εφαρμόσιμη, καλώς ανεκτή και με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Κατά τη συνεδρία αποτρίχωσης με Laser επέρχεται η καταστροφή του τριχοθυλακίου και μετά από μερικές ημέρες ακολουθεί η απόπτωση της τρίχας. Η νέα τρίχα που θα δημιουργηθεί μετά από 1 μήνα (πιο λεπτή και μαλακή λόγω της δράσης του Laser) θα οδηγηθεί πάλι σε απόπτωση με την επόμενη συνεδρία. Στο τέλος, μετά από μερικές συνεδρίες (συνήθως απαιτούνται 6) οι τρίχες θα έχουν εξαφανιστεί (ποσοστό μεγαλύτερο του 85%), ενώ κάποιες που μπορεί να παραμείνουν «θα ατροφήσουν» και θα μετατραπούν σε χνοώδες – ανοιχτόχρωμο, μη ενοχλητικό τρίχωμα.

Μία μαύρη και σκληρή τρίχα (λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς της σε μελανίνη) επειδή είναι πιο ευαίσθητη στην ακτίνα Laser απαιτεί συνήθως λιγότερες συνεδρίες από μία καστανή και λεπτή τρίχα!

Στο ιατρείο του Κου Γεωργίου Ντούφα επιλέγονται διαφορετικοί τύποι Laser ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε. Έτσι στο πρόσωπο η αποτρίχωση γίνεται συνήθως με το ND:Yag Laser ενώ στο υπόλοιπο σώμα η εφαρμογή γίνεται με το BBL System.

Μετά από μερικές συνεδρίες Laser θα έχετε λύσει το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας δια παντός.

Η μέθοδος χρησιμοποιείται με μόνιμα αποτελέσματα σε κάθε τύπο δέρματος και περιοχή που μας ενδιαφέρει (πρόσωπο, μπικίνι, μασχάλες, πόδια, πλάτη κ.α.), χωρίς περιορισμούς.

Αποτρίχωση με Laser: πριν και μετά από 6 συνεδρίες

Πριν από κάθε συνεδρία αποτρίχωσης με Laser, η περιοχή καθαρίζεται με μια μηχανή ώστε όλες οι τρίχες να έχουν μικρό μήκος.

Ένα σύστημα ψύξης του δέρματος χρησιμοποιείται παράλληλα με το Laser το οποίο αφαιρώντας την ανεπιθύμητη θερμότητα συμβάλει σε μια ανεκτή και ευχάριστη θεραπεία.

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας εξαρτάται από την έκταση της περιοχής που θα αποτριχωθεί.

Ελαφρό ερύθημα και ήπιο οίδημα μπορεί να εμφανιστεί στην περιοχή που έχει γίνει η θεραπεία, ωστόσο αυτά υποχωρούν σε λίγα λεπτά.

Αποτρίχωση με Laser: πριν και μετά από 6 συνεδρίες

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την αποτρίχωση εξαρτάται από τον τύπο της τρίχας, το φωτότυπο του δέρματος και την περιοχή που θα γίνει η θεραπεία.

Έτσι ενώ η αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι ή των μασχαλών συνήθως απαιτεί 4 – 6 συνεδρίες, στο πρόσωπο χρειάζονται περισσότερες (ορμονοεξαρτώμενη ζώνη).

Αποτρίχωση με Laser: πριν και μετά από 6 συνεδρίες

Ένα άλλο συχνό πρόβλημα που απασχολεί αρκετές/τους είναι η ψευδοθυλακίτιδα έντριχων περιοχών σε γυναίκες και άνδρες.

Είναι μια χρόνια διαταραχή στην οποία κάποιες τρίχες μεγαλώνουν «μέσα στο δέρμα» προκαλώντας διαρκή φλεγμονή. Το ND:Yag Laser προσφέρει ριζική θεραπεία σε αυτή τη διαταραχή.

Μερικές συνεδρίες είναι αρκετές για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά θυλακικά στοιχεία (κοινώς «σπυράκια»)  που προκαλούνται από τρίχες που έχουν «γυρίσει προς τα μέσα».

Η θεραπεία αποτρίχωσης με Laser (μονοχρωματικό μήκος κύματος) εφαρμόζεται μόνο σε ιατρεία, από ειδικά εκπαιδευμένους ιατρούς (δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς).

Πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχουν συσκευές αποτρίχωσης που δεν ανήκουν στην κατηγορία των Laser και ονομάζονται παλμικά φώτα ή IPL (πολυχρωματικό μήκος κύματος) τα οποία επιτρέπεται να χειρίζονται μη ιατροί.

Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές αυτές, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, μειονεκτούν έναντι των Laser γιατί εφαρμόζονται κατά δερματικές περιοχές (σημείο επαφής της ψυκτικής πλάκας) κι όχι τρίχα – τρίχα όπως ένα Laser, εκλύοντας πολυχρωματικό φως κι όχι μονοχρωματική ακτίνα. Τα IPL δεν δρουν επιλεκτικά επάνω στην τρίχα κι έτσι ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας που εκλύεται απορροφάται από το δέρμα. Ως εκ τούτου η πλειοψηφία των IPL έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα, υψηλότερο ποσοστό τοπικού ερεθισμού ενώ συνήθως απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις βασικές διαφορές των δύο μεθόδων για να επιλέξετε με ασφάλεια και σιγουριά την καλύτερη για εσάς.

Scroll to Top