Θεραπείες Laser

Νέες λύσεις για τα «άλυτα» προβλήματα

Στο ιατρείο του Κου Γεώργιου Ντούφα υπάρχουν διαφορετικές συσκευές Laser ειδικές για κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί.

Φωτοδυναμική θεραπεία εφηβικής και ροδοχρόου ακμής

Η ακμή είναι μία χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που εμφανίζεται συχνά στους εφήβους. Η θεραπεία μπορεί να γίνει με τοπική αγωγή στις ήπιες περιπτώσεις (όξινες και αντισηπτικές κρέμες) ή με συστηματική θεραπεία (αντιβιοτικά και ισοτρετινοίνη) στις σοβαρότερες.

Εναλλακτικά, το Laser μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη θεραπεία της ακμής. Κάνοντας 4 – 5 συνεδρίες, η ενεργός ακμή καταστέλλεται για αρκετούς μήνες, ενώ υπάρχουν πολλά περιστατικά στα οποία παρατηρήθηκε πλήρης ίαση με έναν μόνο κύκλο θεραπείας.

Η φωτοδυναμική θεραπεία της ακμής και η θεραπεία της ροδοχρόου ακμής (ακμή των μεγαλυτέρων ηλικιών) με Laser, αποτελούν μία εναλλακτική προσέγγιση για όσους δεν θέλουν να πάρουν φάρμακα (ποσοστό που συνεχώς αυξάνεται και στη χώρα μας.

Κοινή ακμή: πριν και 1 μήνα μετά τη φωτοδυναμική θεραπεία με Laser

Μία ειδική φωτοευαισθητοποιός ουσία η οποία εισχωρεί στα θυλακικά στοιχεία της ακμής, εφαρμόζεται στο πρόσωπο, λίγη ώρα πριν. Η ακτίνα του BBL δεσμεύεται από την εν λόγω ουσία και «αποστειρώνει» όλη την περιοχή από το P. acnes (σημαντικό αίτιο – βακτήριο για την ανάπτυξη της ακμής). Μετά τον ήπιο ερεθισμό που προκαλείται για 1 – 2 ημέρες, τα «σπυράκια» υποχωρούν σταδιακά, χωρίς να απαιτείται φαρμακευτική αγωγή με αντιβιοτικά ή ισοτρετινοίνη.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 3 – 4 συνεδρίες, ανά 15 μέρες.

Φωτοδυναμική θεραπεία ακτινικών και σμηγματορροικών υπερκερατώσεων

Οι ακτινικές υπερκερατώσεις είναι δερματικές βλάβες που εμφανίζονται συνήθως μετά την 4η – 5η δεκαετία της ζωής μας και είναι το αποτέλεσμα της έντονης ηλιοέκθεσης κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η μετάλλαξη στο DNA του δέρματός μας από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και η περιορισμένη ικανότητα επιδιόρθωσής του όσο μεγαλώνουμε μπορούν να προκαλέσουν αυτές τις δερματικές βλάβες.

Μία φωτοευαισθητοποιός ουσία (Metvix), η οποία δεσμεύεται από τις υπερκερατώσεις, εφαρμόζεται τοπικά στην προς θεραπεία περιοχή λίγη ώρα πριν. Η ακτίνα του BBL μετά την εφαρμογή καταστρέφει την υπερκεράτωση προκαλώντας ήπιο ερεθισμό για 1 – 2 ημέρες.

Η θεραπεία συνήθως ολοκληρώνεται σε 1 – 2 συνεδρίες.

Ακτινικές υπερκερατώσεις: πριν και μετά τη φωτοδυναμική θεραπεία με BBL

Ο δερματολόγος Κος Γεώργιος Ντούφας θα σας εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία.

Κλείστε ένα ραντεβού για να ενημερωθείτε διεξοδικά.

Scroll to Top