Απόλυτα τροποποιήσιμη για κάθε περίπτωση

H μέθοδος αναπτύχθηκε από τον Γάλλο ιατρό Dr. Michael Pistor το 1952.

Η μεσοθεραπεία εμπλουτίζει το χόριο, (το μεσαίο στρώμα του δέρματος), με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα τα οποία το «τρέφουν» και το αναζωογονούν, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές αντιγηραντικές θεραπείες για το πρόσωπο και το λαιμό που θα σας χαρίσει πιο νεανικό και λαμπερό δέρμα από το δεύτερο κιόλας 24ωρο της θεραπείας.

Με την πάροδο των χρόνων, το ποσοστό των πολύτιμων συστατικών που διατηρεί το δέρμα μας νεανικό μειώνεται, με αποτέλεσμα την αφυδάτωση, τη θαμπή όψη, την απώλεια της ελαστικότητας και την εμφάνιση ρυτίδων. Η μεσοθεραπεία μπορεί να αποκαταστήσει αυτή την απώλεια και να υποστηρίξει το δέρμα σας με φυσικό τρόπο.

Πρόκειται για μία ήπια αντιγηραντική μέθοδο που τροποποιείται απολύτως. Ο ιατρός σας θα επιλέξει, με βάση το πρόβλημα, το μείγμα των συστατικών που είναι ιδανικό για εσάς.

Έτσι, χρησιμοποιούμε διαφορετικές ουσίες ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες κάθε προσώπου:

 • υαλουρονικό οξύ, όταν θέλουμε να απαλύνουμε τη ρυτίδωση σε ένα πρόσωπο μέσης ηλικίας και να ενισχύσουμε την ενυδάτωση (κάθε μόριο υαλουρονικού οξέος έλκει 1000 μόρια νερού)
 • συμπλέγματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όταν στόχος είναι η ανανέωση της όψης του δέρματος και η επαναφορά της χαμένης σφριγηλότητας
 • λιπολυτικούς παράγοντες, όταν θέλουμε να περιορίσουμε το λίπος σε μία μικρή περιοχή όπως κάτω από το πηγούνι
 • άλλους παράγοντες όπως φυτικά εκχυλίσματα ή ακόμα και ομοιοπαθητικά φάρμακα για την αποκατάσταση ιδιαίτερων προβλημάτων.

Οι τοπικές μικρο – εγχύσεις γίνονται ανά εβδομάδα αρχικά και ανά 15ήμερο αργότερα, για διάστημα 2 – 4 μηνών. Εφαρμόζεται από ειδικευμένο ιατρό χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές βελόνες, σε απόσταση ενός εκατοστού η μία από την άλλη, εισάγοντας ελάχιστες ποσότητες (μικροσταγόνες). Στα σημεία των εγχύσεων το δέρμα γίνεται ελαφρώς ερυθρό και αποκτά μικρούς πομφούς που απορροφώνται σε διάστημα 2 ωρών περίπου.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 4 – 5 επισκέψεις και επαναλαμβάνεται 1 – 2 φορές το χρόνο. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος, όλες τις εποχές του χρόνου.

Αν η μεσοθεραπεία συνδυαστεί με peeling, τα αποτελέσματα είναι πιο γρήγορα και θεαματικά, όσο αφορά στη λάμψη και στην υφή του δέρματος.

Με την εφαρμογή της μεσοθεραπείας στις προβληματικές ζώνες του προσώπου και του λαιμού:

 • βελτιώνονται οι λειτουργίες των κυττάρων του δέρματος
 • ενισχύονται οι βαθύτερες στιβάδες του χορίου (κυρίως δέρμα)
 • περιορίζεται η χαλάρωση και ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου
 • «γεμίζουν» οι λεπτές ρυτίδες
 • βελτιώνεται η υφή του δέρματος

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί έντονη συζήτηση στην ιατρική κοινότητα για τη μεσοθεραπεία και την αποτελεσματικότητά της, αφού πρόκειται για μία θεραπευτική μέθοδο με πολλές ενδείξεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η θεραπευτική αυτή τεχνική είναι μετρίως αποδοτική και με πρόσκαιρα αποτελέσματα, ενώ οι θιασώτες της την τοποθετούν στις υψηλότερες θέσεις στη μάχη κατά της γήρανσης.

Η αλήθεια, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκεται κάπου στη μέση: όταν το πρόβλημα είναι η ρυτίδωση σε μεσαίες ηλικίες λόγω έλλειψης παραγωγής κολλαγόνου ή η εντοπισμένη εναπόθεση λίπους σε μικρές περιοχές (π.χ. κάτω από το πηγούνι) το αποτέλεσμα με τη μεσοθεραπεία είναι πολύ ικανοποιητικό. Όταν όμως η θεραπεία εφαρμοστεί για να απαλύνει βαθύτερες ρυτίδες στο πρόσωπο / λαιμό ή για να απομακρύνει το λίπος από μεγαλύτερες περιοχές, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε άλλες αποδοτικότερες και πιο στοχευμένες μεθόδους όπως τα filler υαλουρονικού οξέος ή τη λιποαναρρόφηση.

Κάθε θεραπευτική μέθοδος έχει τις δικές της ενδείξεις και δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους ανεξαιρέτως. Ο ιατρός σας, αφού εκτιμήσει τις «ανάγκες» του δέρματός σας, θα σας προτείνει την ιδανική θεραπεία.

Τι αντιμετωπίζει η μεσοθεραπεία;

Κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα. Έτσι η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως για την πρόληψη και την θεραπεία της αφυδάτωσης, της θαμπάδας και της χαλάρωσης του δέρματος. Τονίζει το περίγραμμα του προσώπου, προκαλεί σταδιακή ανανέωση των κυττάρων και έτσι το δέρμα αποκτά ξανά την σφριγηλότητά του.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Για να έχουν όμως διάρκεια απαιτείται ένας πλήρης κύκλος 2 μηνών περίπου.

Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;

Κάθε συνεδρία στο πρόσωπο και το λαιμό, διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Είναι επώδυνη;

Η θεραπεία γίνεται με μικροσκοπική βελόνα, αλλά λόγω της μεγάλης επιφάνειας και της ευαισθησίας της περιοχής του προσώπου η όλη διαδικασία γίνεται μετά από εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Έτσι κάθε συνεδρία γίνεται απολύτως ανώδυνη.

Από ποιά ηλικία μπορώ να ξεκινήσω;

Η μεσοθεραπεία επιλύει προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ηλικία και έτσι η εφαρμογή γίνεται ακόμα και σε νεαρά άτομα. Για παράδειγμα ένας κύκλος μεσοθεραπείας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ενυδατώνει το δέρμα και το βοηθά να ξεπεράσει την «κόπωση» της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία;

Λόγω των μικροενέσεων πρέπει το δέρμα να διατηρηθεί καθαρό χωρίς κρέμες για 12 – 24 ώρες.

Τι παρενέργειες έχει η μεσοθεραπεία;

Σοβαρές παρενέργειες δεν έχουν αναφερθεί. Μικρά οιδήματα, εκχυμώσεις και ερυθρότητα στην περιοχή υποχωρούν αυτόματα.

Η μεσοθεραπεία είναι μία απολύτως ασφαλής και δοκιμασμένη θεραπεία που εφαρμόζεται από ειδικούς δερματολόγους σε όλο τον κόσμο.

Συζητήσετε τις προσδοκίες που έχετε από τη μεσοθεραπεία με τον ιατρό σας. Μην διστάσετε να θέσετε ερωτήματα ή να εκφράσετε την ανησυχία σας για οτιδήποτε.

Ο δερματολόγος Κος Ντούφας θα σας εξηγήσει λεπτομερώς τη διαδικασία, θα σας μιλήσει για τους κινδύνους, τα οφέλη και το κόστος της θεραπείας.

Λιπόλυση με μεσοθεραπεία

Η λύση στο τοπικό πάχος

Η φαρμακευτική ουσία η φωσφατιδυλχολίνη (Phosphatidyl Choline) η οποία χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τη θεραπεία διαταραχών χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων έρχεται να προστεθεί στη δερματολογική φαρέτρα για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, χωρίς όμως να έχει ακόμα επίσημη ένδειξη γι’ αυτό.

Εφαρμόζεται ενέσιμη στο υποδόριο λίπος με μία τροποποιημένη τεχνική της μεσοθεραπείας, σε περιοχές όπου υπάρχει τοπική εναπόθεση λίπους το οποίο ανθίσταται σε οποιαδήποτε δίαιτα και γυμναστική και δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.

Η ενέσιμη φωσφατιδυλχολίνη (Posphatidylcholine/PC) χορηγείται τοπικά σε διάλυμα 5% (50 mg/ml) σε συνδυασμό με δεσοξυχολικό νάτριο (Sodium Deoxycholate/DC) 1-2%.

Η PC είναι ένα φωσφολιπίδιο που βρίσκεται στις κυτταρικές μεμβράνες των λιποπρωτεϊνών και αυξάνει τη διαλυτότητα τους στο νερό.

Το DC είναι ένα ηπατικό άλας, το οποίο λειτουργεί ως απορρυπαντικό, προκαλώντας τη λύση των μεμβρανών των λιποκυττάρων.

Έτσι η PC αυξάνει τη διαλυτότητα των λιποκυττάρων, το DC καταστρέφει τις μεμβράνες των λιποκυττάρων και επέρχεται λιπόλυση.

Δε φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, πέραν των γνωστών τοπικών, όπως οίδημα, ερύθημα, πόνο και αίσθημα καύσου που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Τα σημεία που μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος είναι:

 • μηροί (πρόσθια – οπίσθια – πλάγια επιφάνεια)
 • κνήμες (οπίσθια – πλάγια επιφάνεια)
 • γόνατα (έσω και άνω επιφάνεια)
 • βραχίονες (οπίσθια – πλάγια επιφάνεια)
 • κοιλία (πρόσθια – πλάγια επιφάνεια)
 • πηγούνι
 • λιπώματα

Μετά από 1 – 5 συνεδρίες (συνήθως απαιτούνται 3) ανά 30 ημέρες, ανάλογα την ανατομική περιοχή, το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό τόσο για τον ασθενή όσο και για τον ιατρό.

Κλείστε ένα ραντεβού για να ενημερωθείτε διεξοδικά.
Ο δερματολόγος Κος Ντούφας θα σας εξηγήσει τη διαδικασία.

Scroll to Top