Υαλουρονικό Οξύ

Απόλυτα συμβατό με τον οργανισμό

(Restylane, Juvederm, Revanesse)
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό – δομικό συστατικό που παράγεται στο δέρμα μας. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που είναι κύριο συστατικό της θεμέλιας ουσίας, η παρουσία του οποίου μειώνεται με την πάροδο των ετών.
Η αναπλαστική ικανότητα του δέρματός μας μειώνεται σταδιακά ως φυσικό επόμενο της γήρανσης. Οι κολλαγόνες και ελαστικές ίνες περιορίζονται και γίνονται λιγότερο εύκαμπτες, ενώ η παραγωγή υαλουρονικού οξέος ελαττώνεται σημαντικά. Αυτά οδηγούν στην εμφάνιση ρυτίδων και χαλαρότητας.

Η λύση δίνεται με τα ενέσιμα filler υαλουρονικού οξέος. Είναι μία επαναστατική θεραπεία που έχει αλλάξει τα δεδομένα στο τοπίο της σύγχρονης αισθητικής – κοσμητικής δερματολογίας αφού μπορεί να αποκαταστήσει τις ρυτίδες που ο χρόνος δημιούργησε. Πρόκειται για μία μέθοδο που εφαρμόζεται αποκλειστικά από εξειδικευμένους ιατρούς (δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς).

Σήμερα το υαλουρονικό οξύ μπορεί να παρασκευαστεί εργαστηριακά και να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες αντιρυτιδικές θεραπείες (filler, μεσοθεραπεία κ.α.). Έτσι ως φυσικό προϊόν βιοτεχνολογίας (χωρίς τη χρήση ζωικών παραγώγων) σπανιότατα δημιουργεί αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το υαλουρονικό οξύ ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς, επιβραδύνει την διάχυση του νερού από το δέρμα προς την επιδερμίδα αυξάνοντας την ενυδάτωση του δέρματος, μεταφέρει πρωτεΐνες, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωγενείς παράγοντες, αποτρέπει την μετατροπή του διαλυτού κολλαγόνου σε αδιάλυτο και ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.

Ποιές είναι οι μορφές υαλουρονικού οξέος και το προφίλ ασφαλείας του;

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ως διάφανο gel για την βελτίωση των ρυτίδων του προσώπου και την αύξηση του όγκου (π.χ. στα χείλη), επίσης στη μεσοθεραπεία προσώπου (mesolifting) είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με πολυβιταμίνες με αποτέλεσμα να προσδίδει στο δέρμα σφριγηλότητα, όγκο, φυσική ελαστικότητα, σύσφιξη και βαθιά – διαρκή ενυδάτωση.

Επιπρόσθετα χρησιμοποιείται και τοπικά υπό μορφή κρέμας, spray ή επιθεμάτων εμποτισμένης γάζας στο πρόσωπο μετά από επεμβατικές ή μη επεμβατικές θεραπείες ανάπλασης προσώπου όπως peeling, επεμβατική ανάπλαση με Laser, μικροδερμοαπόξεση κ.α. καθώς επίσης και ως ένα πάρα πολύ καλό επουλωτικό του δέρματος μετά από τραύματα, εκδορές, εγκαύματα και χειρουργικές τομές.

Αυτό συμβαίνει γιατί το υαλουρονικό οξύ επιταχύνει την ανάπλαση και την επούλωση του δέρματος μειώνοντας το χρόνο ανάρρωσης και ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για τυχόν παρενέργειες.

Επιπρόσθετα  το υαλουρονικό οξύ εμπεριέχεται σε πολλές «αντιγηραντικές – αντιρυτιδικές» κρέμες με αποτέλεσμα τη βελτίωση της εκτατικότητας, πλαστικότητας και ελαστικότητας του δέρματος προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση. Φυσικά αυτές οι τοπικές θεραπείες με κρέμες υαλουρονικού δεν μπορούν να συγκριθούν με την εντυπωσιακή και διαρκή αποτελεσματικότητα του αντίστοιχου ενέσιμου.

Γενικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα απολύτως ασφαλές, δοκιμασμένο από την ιατρική κοινότητα και αξιόπιστο προϊόν με όποιο τρόπο ή μορφή και αν χρησιμοποιείται που βοηθά δραστικά στην αποκατάσταση και τη θεραπεία προβλημάτων του δέρματος.

Πως γίνεται η θεραπεία;

Η αποκατάσταση του «χαμένου όγκου» γίνεται με απλή έγχυση υποδερματικά, μέσα σε 10 – 20 λεπτά, τοπικά στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα. Το υαλουρονικό οξύ εκτός από την αποκατάσταση της ρυτίδας με το «γέμισμά της από μέσα προς τα έξω» έχει θεαματικές ενυδατικές ιδιότητες: κάθε μόριό του έλκει περίπου 1000 μόρια νερού για τους επόμενους 9 – 12 μήνες!

Αυτή η δράση προσδίδει νεανική ομορφιά και φυσικότητα στο αποτέλεσμα.

Το υαλουρονικό εγχύεται στο δέρμα με λεπτότατες βελόνες και αναπληρώνει το «κενό» που δημιούργησε ο χρόνος στο πέρασμά του.

Η όλη διαδικασία δεν πονά σχεδόν καθόλου (με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας), διαρκεί λίγα λεπτά, δεν απαιτούνται test ευαισθησίας, ενώ το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και διαρκεί 9 – 12 μήνες.

Οι λεπτές ή βαθιές ρυτίδες, οι έντονες ρινοπαρειακές αύλακες, τα ατροφικά ζυγωματικά (μήλα), ο μικρός όγκος των χειλιών, οι ατροφίες και οι ουλές είναι πια παρελθόν. Με την ορθή εφαρμογή του filler υαλουρονικού οξέος από εξειδικευμένο ιατρό το αποτέλεσμα είναι η νεανική όψη, η φυσικότητα και η συμμετρία με διάρκεια στο χρόνο.

Με υψηλότατο προφίλ ασφάλειας, ελάχιστο χρόνο εφαρμογής και λογικό κόστος, η εν λόγω θεραπεία αποτελεί την αιχμή του δόρατος (μαζί με το Botox και τις εφαρμογές Laser) στον αγώνα κατά της γήρανσης.

Η θεραπεία στοχεύει στον δραστικό περιορισμό των ρυτίδων του δέρματος, γεμίζοντας την πτύχωση κάτω από αυτές. Είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον ιατρό σας, τι ακριβώς μπορείτε να περιμένετε από τη θεραπεία, όπως επίσης να καθορίσετε σε ποιες περιοχές του προσώπου σας θέλετε να εφαρμοστεί.

Ανάλογα με την ηλικία, τη γενική κατάσταση του δέρματος και το βάθος των ρυτίδων, θα καθοριστεί από τον ιατρό το πρωτόκολλο της θεραπείας που αφορά στις προσωπικές σας ανάγκες.

Ρινοπαρειακές ρυτίδες: πριν και μετά το Filler

Ρινοπαρειακές ρυτίδες: πριν και μόλις 5 λεπτά μετά το Filler(τα «τσιμπήματα» από τη βελόνα είναι ακόμα ορατά)

Πολυγαλακτικό Οξύ

Αποκατάσταση του «χαμένου όγκου»

(Sculptra – NewFill)

Πρόκειται για το ίδιο υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται στην παρασκευή των απορροφήσιμων ραμμάτων (είναι φυσικός ενεργοποιητής κολλαγόνου).

Χρειάζονται 3 – 4 συνεδρίες και το αποτέλεσμα επέρχεται σταδιακά.

Δεν απαιτούνται test ευαισθησίας.

Το υλικό ενίεται στο δέρμα με λεπτές βελόνες, με τη χρήση μόνο τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Μετά την τοποθέτηση του πολυγαλακτικού οξέος, το υλικό

απορροφάται σιγά – σιγά από τον οργανισμό και αποδομείται μέσα σε

διάστημα αρκετών μηνών (12 – 15).

Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση του όγκου των περιοχών που έγινε η θεραπεία (συνήθως εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που επιθυμούμε αύξηση του όγκου των ζυγωματικών κ.α.).

Scroll to Top