Η λύση στο τοπικό πάχος

(Phosphatidyl Choline)

Η μεσοθεραπεία εκτός από μέθοδος ανάπλασης και ανανέωσης του προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί και στις προβληματικές περιοχές του σώματος με εντοπισμένη εναπόθεση λίπους, με τη χρήση φωσφατιδυλχολίνης (Phosphatidyl Choline).
Οι τοπικές μικρο – εγχύσεις με φωσφατιδυλχολίνη (PC) γίνονται ανά μήνα και συνήθως απαιτούνται 1 – 5 συνεδρίες (τις περισσότερες φορές 3 συνεδρίες είναι αρκετές για ένα καλό αποτέλεσμα). Εφαρμόζεται από ειδικευμένο ιατρό, εισάγοντας με πολύ λεπτή βελόνα μικρές ποσότητες PC. Στα σημεία των εγχύσεων το δέρμα γίνεται ελαφρώς ερυθρό και οιδηματώδες για 7 μέρες περίπου.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 1 – 5 επισκέψεις και όταν επιτευχθεί η επιθυμητή βελτίωση δεν χρειάζεται επανάληψη. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος, όλες τις εποχές του χρόνου.

Τι αντιμετωπίζει η μεσοθεραπεία σώματος;

Κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα. Έτσι η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί για την πρόληψη και την θεραπεία της αφυδάτωσης, της θαμπάδας και της χαλάρωσης οποιασδήποτε περιοχής, κυρίως όμως στο σώμα χρησιμοποιείται για την απαλλαγή από το τοπικό πάχος (βραχίονες, γόνατα, κοιλία).

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνεδρία. Για να έχουμε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα της απαλλαγής από το τοπικό πάχος, απαιτείται ένας πλήρης κύκλος 1 – 5 μηνών περίπου.

Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Είναι η θεραπεία επώδυνη;

Η θεραπεία γίνεται χρησιμοποιώντας μικρή βελόνα μετά από εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Έτσι κάθε συνεδρία γίνεται σχεδόν ανώδυνη.

Πως δρα η μεσοθεραπεία;

Η φαρμακευτική ουσία η φωσφατιδυλχολίνη (Phosphatidyl Choline) η οποία χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τη θεραπεία διαταραχών χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων έχει προστεθεί στη δερματολογική φαρέτρα για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, χωρίς όμως να έχει ακόμα επίσημη ένδειξη γι’ αυτό.
Εφαρμόζεται ενέσιμη στο υποδόριο λίπος, με μία τροποποιημένη τεχνική της μεσοθεραπείας, σε περιοχές όπου υπάρχει τοπική εναπόθεση λίπους το οποίο ανθίσταται σε οποιαδήποτε δίαιτα και γυμναστική και δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.
Η ενέσιμη Φωσφατιδυλχολίνη (Posphatidylcholine/PC) χορηγείται τοπικά σε διάλυμα 5% (50 mg/ml) σε συνδυασμό με δεσοξυχολικό Νάτριο (Sodium Deoxycholate/DC) 1-2%.
Η PC είναι ένα φωσφολιπίδιο που βρίσκεται στις κυτταρικές μεμβράνες των λιποπρωτεϊνών και αυξάνει τη διαλυτότητα τους στο νερό.
Το DC είναι ένα ηπατικό άλας, το οποίο λειτουργεί ως απορρυπαντικό, προκαλώντας τη λύση των μεμβρανών των λιποκυττάρων.
Έτσι η PC αυξάνει τη διαλυτότητα των λιποκυττάρων, το DC καταστρέφει τις μεμβράνες των λιποκυττάρων και επέρχεται λιπόλυση. Αυτός είναι ο λόγος που η μεσοθεραπεία PC προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα και λύση στο τοπικό πάχος.

Τα σημεία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος είναι:
•    μηροί (πρόσθια – οπίσθια – πλάγια επιφάνεια)
•    κνήμες (οπίσθια – πλάγια επιφάνεια)
•    γόνατα (έσω και άνω επιφάνεια)
•    βραχίονες (οπίσθια – πλάγια επιφάνεια)
•    κοιλία (πρόσθια – πλάγια επιφάνεια)
•    πηγούνι
•    λιπώματα

Μετά από 1 – 5  συνεδρίες ανά 30 ημέρες, ανάλογα την ανατομική περιοχή, το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό τόσο για τον ασθενή όσο και για τον ιατρό.
Η μεσοθεραπεία με Phosphatidyl Choline είναι μια ασφαλής και δοκιμασμένη θεραπεία που εφαρμόζεται από ειδικούς δερματολόγους σε όλο τον κόσμο.

Τι παρενέργειες έχει η μεσοθεραπεία;

Δε φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, πέραν των γνωστών τοπικών, όπως οίδημα, ερύθημα, πόνος ή αίσθημα καύσου που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες και υποχωρούν αυτόματα. Σπανιότατα έχουν αναφερθεί περιπτώσεις τοπικής νέκρωσης ή λιποδυστροφίας.

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία;

Λόγω των μικροενέσεων πρέπει το δέρμα να διατηρηθεί καθαρό, χωρίς κρέμες για μερικές ημέρες. Όταν η θεραπεία εφαρμοστεί σε μεγάλη περιοχή (π.χ. κοιλία) συνίσταται ελαστική περίδεση για τον περιορισμό του οιδήματος ή λεμφικό μασάζ από ειδικό για τις 2 πρώτες μετεπεμβατικές ημέρες.

Συζητήσετε τις προσδοκίες που έχετε από τη μεσοθεραπεία με τον ιατρό σας. Μην διστάσετε να θέσετε ερωτήματα ή να εκφράσετε την ανησυχία σας για οτιδήποτε.
Ο δερματολόγος Κος Ντούφας θα σας εξηγήσει λεπτομερώς τη διαδικασία, θα σας μιλήσει για τους κινδύνους, τα οφέλη και το κόστος της θεραπείας.
Κλείστε ένα ραντεβού για να ενημερωθείτε διεξοδικά.

Scroll to Top